O comisie formată din dispoziţia directorului Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti, din care fac parte trei angajaţi ai hipodromului din oraş, unul al firmei care s-a ocupat de reabilitarea acestuia şi câte un reprezentant al Romsilva, Asociaţiei Calului de Trap şi Agenţiei Naţionale pentru Zootehnice, a omologat, vineri, pista de trap a hipodromului reabilitat din fonduri europene. Anterior, primarul Ploieştiului anunţase că pistele hipodromului nu pot fi omologate pentru că în România nu există o instituţie abilitată în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, o comisie formată din reprezentanţi ai CSM Ploieşti, ai Agenţiei Naţionale de Zootehnie, ai crescătorilor de cai atât de stat, cât şi din mediul privat, precum şi ai constructorului, a omologat pista de trap de la Hipodromul Ploieşti”, anunţă într-un comunicat dat publicităţii, vineri, de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Ploieşti şi care are în administrare hipodromul reabilitat recent din fonduri europene.

Conform comunicatului CSM Ploieşti, s-au făcut măsurătorile de rigoare şi s-a verificat calitatea pistei, astfel că, la final, comisia a stabilit că ”pista îndeplineşte condiţiile dimensionale de desfăşurare a curselor de trap în parametri optimi, urmând a fi marcate linia de sosire, poziţionaţi stâlpii de plecare şi stâlpii de distanţă”.

Potrivit procesului verbal încheiat vineri şi publicat de site-ul Clubului Sportiv Muncipal Ploieşti, comisia care omologhează pista în lispa unei instituţii abilitate a fost înfiinţată cu o zi înainte prin hotărâre a directorului CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, şi este formată în majoritate din angajaţi ai hipodrimului şi ai firmei care a reabilitat acest obiectiv.

Astfel, din şapte membri ai comisiei trei sunt angajaţi ai hipodromului, unul fiind administratorul acestuia şi alţi doi ”inspectori de specialitate”. Comisia este, de asemenea, formată dintr-un reprezentant al firmei care a făcut reabilitarea acestuia şi câte un reprezentant al Romsilva, Asociaţiei Calului de Trap şi Agenţiei Naţionale pentru Zootehnice.

În 3 octomrbrie primarului municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, anunţa că hipodromul din Ploieşti, reabilitat recent cu fonduri europene în valoare de 70 de milioane de lei, a fost recepţionat de către autorităţile locale, însă nu poate fi folosit, din cauză că pistele nu sunt omologate. Adrian Dobre spunea că în România nu există o instituţie care să facă omologarea pistelor, iar Clubul Sportiv Municipal, care administrează hipodromul, poartă discuţii cu Agenţia Naţională pentru Zootehnice, în vederea întocmirii unui regulament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.