O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a plecat marţi spre Afganistan pentru evacuarea cetăţenilor români, numărul acestora ridicându-se la 27 de persoane, conform datelor autorităţilor. O altă aeronavă va pleca pentru a repatria românii care au părăsit deja Afganistanul la bordul avioanelor NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marţi, 17 august, pentru a efectua o misiune de urgenţă având drept scop evacuarea cetăţenilor români din Afganistan. La bordul aeronavei se află, pentru protecţie, o echipă a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României”, transmite MApN.
De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetăţenilor români evacuaţi din Afganistan în alte locaţii cu aeronave ale NATO.
Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan.
Ministerul Apărării Naţionale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecţia şi transportul persoanelor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

MAE anunţa marţi la prânz  că sunt în curs de finalizare procedurile necesare trimiterii unei aeronave a Forţelor Aeriene Române pentru a prelua românii aflaţi în Afganistan, urmând a fi obţinută în foarte scurt timp şi ultima autorizaţie de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor.

Conform ministerului, potrivit datelor actuale, la Kabul sunt 27 de români. 16 români au părăsit deja Afganistanul în cursul nopţii trecute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.