Numele episcopului care a citit Proclamaţia de la Alba Iulia a fost scris din nou greşit pe un banner din Bucureşti: Iulian Hossu, în loc de Iuliu Hossu. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, atrage atenţia asupra acestei erori pe pagina sa de Facebook, întrebându-se dacă este vorba despre ignoranţă, indolenţă sau rea-voinţă. Primăria Sectorului 2 a transmis că regretă "tehnoredactarea greşită” de pe unul dintre bannerele dedicate Centenarului şi că va lua măsuri pentru a remedia această eroare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Primăria Sectorului 2, despre numele episcopului care a citit Proclamaţia de Unire scris din nou greşit pe un banner: Ne exprimăm regretul faţă de tehnoredactarea greşită, vom lua măsurile necesare pentru înlăturarea erorii

„Ignoranţă, indolenţă sau rea voinţă de Centenar. Saptamâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu cel care a citit declaraţia Marii Unirii din 1918 era numit EMIL Hossu. Acum mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30. Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul şi în care episcopul Iuliu Hossu este numit IULIAN. Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranţă sau...”, scrie Francisc Doboş pe pagina sa de Facebook.

Foto: Francisc Doboş - Facebook
Foto: Francisc Doboş - Facebook

Săptămâna trecută, Francisc Doboş atrăgea atenţia asupra unei erori de pe un panou din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost scris greşit numele celui care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia: Emil Hossu în loc de Iuliu Hossu. Doboş spunea atunci că trebuie scos în evidenţă rolul pe care l-a avut Biserica Greco-Catolică în realizarea Marii Uniri, însă ar trebui evitate astfel de greşeli.

Primăria Capitalei a transmis ulterior că bannerele din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost amenajată o expoziţie dedicată Centenarului, vor fi refăcute pentru ca numele episcopului să fie scris corect.

Iuliu Hossu a fost episcop greco-catolic de Cluj şi cel care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia la 1 decembrie 1918 în faţa a mii de români, pe când avea doar 32 de ani. Episcopul greco-catolic a fost şi cel care a dus regelui Ferdinand şi Reginei Maria hotărârea de unire a Transilvaniei cu Vechiul Regat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.