Numărul de şomeri a scăzut în august cu 17.213 faţă de luna precedentă, până la 529.078, nivel minim din 2008, iar rata şomajului a coborât la 6%, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, în România erau 546.291 şomeri, iar rata şomajului a fost de 6,1%. 

Datele revizuite arată că numărul şomerilor a scăzut puternic, cu peste 100.000, în ultimul an, de la 630.086 în august 2015.

Şomajul este în continuare mai mare în rândul bărbaţilor, cu o rată de 6,8% în luna august, în timp ce, în rândul femeilor, şomajul este de doar 4,9%, mai arată datele oficiale.

Autorităţile publică, constant, şi numărul de şomeri înregistraţi oficial în evidenţele oficiilor pentru forţa de muncă.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) arată că, la sfârşitul lunii mai, 410.509 şomeri erau înregistraţi oficial, ceea ce corespunde unei rate a şomajului de doar 4,6%.

Însă conform standardelor BIM, numărul de şomeri este calculat prin anchete în gospodării, care arată că numărul de şomeri este, în realitate, mai mare.

Datele privind şomajul pe baza metodologiei BIM sunt considerate ca fiind mai relevante de către specialişti, pentru că reflectă mai bine şomajul real la nivel naţional. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.