Numărul paturilor din spitalele publice şi private din România pentru care se vor deconta serviciile medicale în perioada 2017-2019 va rămâne la nivelul actual, de 119.579 de paturi, potrivit unei Hotărâri de Guvern prin care a fost aprobat Planul naţional de paturi pentru perioada 2017-2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Guvernului precizează că în numărul total de paturi de la nivelul ţării sunt incluse paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute şi pentru afecţiuni cronice, din sanatorii şi preventorii, dar nu sunt incluse şi paturile pentru pacienţii care execută o măsură educativă sau de siguranţă privative de libertate şi paturile din penitenciarele spital.

"La stabilirea Planului naţional de paturi s-a avut în vedere nevoia de creştere a eficienţei şi calităţii serviciilor medicale şi asigurarea accesului echitabil al populaţiei la serviciile medicale. Pentru acest număr de paturi se vor putea deconta serviciile medicale”, arată reprezentanţii Guvernului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.