Numărul de paşapoarte simple electronice eliberate în perioada 1 ianuarie – 27 iulie anul curent este cu 29,43% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul de paşapoarte simple temporare eliberate a crescut, de asemenea, cu peste 14%, a anunţat sâmbătă şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisar-şef de poliţie Tonacă Mirel. Acesta a spus că, după creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani, în perioada 20-27 iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cererea de eliberare pentru paşapoarte simple temporare a crescut cu 40,81%, iar numărul de cereri pentru eliberarea de paşapoarte simple electronice a scăzut cu 24,51%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În intervalul 1 ianuarie – 27 iulie anul curent, au fost eliberate 796.173 de paşapoarte simple electronice şi 287.122 de paşapoarte simple temporare, în timp ce în perioada similară a anului trecut au fost eliberate 615.155 de paşapoarte simple electronice şi 251.171 de paşapoar simple temporare, înregistrându-se astfel o creştere cu 29,43% a celor electronice şi cu 14,31% a celor temporare”, a declarat şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisar-şef de poliţie Tonacă Mirel.

Toancă a prezentat şi datele după intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 248 care vizează creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani.

“În perioada 20 - 27 iulie, la nivel naţional s-au primit 47.314 solicitări de eliberare pentru paşapoarte simple electronice şi 12.055 pentru paşapoar simple temporare. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 33.601 solicitări de eliberare pentru paşapoarte simple elecrtonice şi 15.970 pentru paşapoarte simple temporare, ceea ce reprezintă o creştere cu 40,81% a numărului de paşapoarte simple electronice, respectiv o scădere cu 24,51% a numărului de paşapoarte simple temporare”, a mai spus acesta.

Şeful DGP a anunţat că în luna august, Ministerul Afacerilor Interne va demara o campanie de informare a românilor care locuiesc sau muncesc în străinătate cu privire la modalităţile de eliberare şi plată a paşapoartelor

“Pe lângă toate aceste măsuri, MAI va desfăşura pe parcursul lunii august o campanie de informare cu privire la noutăţile din domeniul eliberării paşapoartelor, pentru cetăţenii români care locuiesc sau muncesc în străinătate şi revin în această perioadă în România. În cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei se vor distribui flyere cu conţinut informativ pentru ca românii să poată opta în cunoştinţă de cauză pentru cel mai potrivit tip de paşaport şi modalităţile de plată a taxelor aferente”, a mai explicat Toancă.

Ministerul reaminteşte că folosirea platformei online www.epasapoarte.ro reduce la zero timpul de aşteptare pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor.

Începând cu data de 20 iulie 2018 au intrat în vigoare modificările aduse Legii nr. 248/2005 care vizează creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.