Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 209, după ce miercuri au fost anunţate oficial 12 decese, inclusiv cel al unui ambulanţier de 53 de ani de la Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 209 după ce au fost anunţate decesul unui bărbat de 64 de ani şi cel al unei femeie de 61 de ani , ambii din judeţul Hunedoara.
 
Bărbatul a fost internat pe data de 04.04.2020 în Spitalul Municipal Hunedoara - Secţia ATI, a murit pe data de 05.04.2020, fiind confirmat cu COVID- 19 pe 07.04.2020 în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. 
El avea condiţii medicale preexistente: cardiomiopatie dilatativă. hipertensiune, insuficienţă cardiacă, obezitate. 
 
Femeia de 61 de ani a fost internată în Spitalul Municipal Orăştie pe 02.04.2020 cu ciroză hepatică toxică, precum şi cu alte afecţiuni printre care pleurezie şi cu litiază biliară. Femeia a murit în 2 aprilie, infectarea cu coronavirus fiind confirmată în 7 aprilie. 
 
UPDATE - Numărul deceselor provocate de coronavirus este 207 
Un bărbat de 67 de ani din judeţul Hunedoara. a murit marţi, debutul bolii fiind consemnat în 1 aprilie, când s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Brad fiind  internat apoi, în 02.04.2020, în Spitalul Municipal Orăştie.
Pe data de 06.04.2020 a fost transferat în Spitalul Judetean  Deva-Sectia Boli Infecţioase-ATI, cu diagnosticul metaplazie mieloida, diabet zaharat, insuficienţă respiratorie.   
El a fost confirmat cu COVID-19  pe 05.04.2020 în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. 
Un alt bărbat, de 63 de ani, din judeţul Alba a fost tratat iniţial la domiciliu, apoi internat în Spitalul Municipal Blaj cu febră, tuse neproductivă, diagnosticul la internare: fiind pneumonie bilaterală. Insuficienţă respiratorie acută, hipertensiune, obezitate. 
Confirmat cu COVID-19 pe 05.04.2020 în laboratorul DSP Alba, bărbatul a decedat  miercuri.
 
UPDATE - Numărul deceselor a ajuns la 205, cele mai recente anunţate fiind cele ale unui bărbat de 90 de ani din judeţul Botoşani şi al unei femei de 67 de ani din judeţul Botoşani.
 
În cazul bărbatului de 90 de ani, din judeţul Alba, debutul bolii a fost pe data de 06.04.2020 cu febră, dispnee, insuficienţă respiratorie, în aceeaşi zi fiind internat la SJU Alba Iulia, în Secţia ATI cu sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie. insuficienţă respiratorie acută, tromboză venoasă profundă şi COVID-19 in observaţie. Diagnosticul în cazul său a fost confirmat pe data de 07.04.2020 în laboratorul DSP Alba, zi în care a şi decedat.
 
Femeia de 67 de ani, din judeţul Botoşani a fost internată în perioada 18/03-31/03/2020 în SJU Botosani-Sectia Cardiologie şi reinternată pe data de 4 aprilie în Spitalul de Boli infecţioase Botoşani.
Femeia a decedat pe 5 aprilie, diagnosticul fiind confirmată pe data de 7 aprilie în laboratorul SCBI Iaşi.
 
Conditii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II insulino-necesitant. Cardiomiopatie dilatativa. Bloc de ramura major. Insuficienta aortica, mitrala si tricuspidiana.Insuficienta cardiaca nivel III NIHA.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Printre decesele anunţate miercuri se numără şi cel al ambulanţierului de 53 de ani din Suceava, primul cadru medical victimă a virusului.  Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în 24 martie, el fiind testat şi a primit rezultatul pozitiv în 30 martie. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. Bărbatul a murit acasă, marţi.
 
Un alt deces este al unei femei de 61 de ani din jud.Mureş. 
Debut bolii a fost în 1 aprilie, cu dureri precordiale şi retrosternale şi cu dispnee severa, fiind internată în 4 aprilie la Spitalul Municipal Târnăveni-Secţia ATI, apoi transferată pe data de 6 aprilie la SCJU Tg.Mures – Secţia ATI. Femeia a murit marţi. Ea avea condiţii medicale pre-existente: insuficienţă mitrală şi boală hepatică cronică.
O femeie de 38 de ani, din judeţul Constanţa a murit marţi, boala debutând în 23 martie, Femeia a fost internată la ATI în 31 martie, diagnosticul fiind confirmat în 1 aprilie. Femeia nu avea condiţii medicale preexistente.
 
O altă victimă este o femeie de 90 de ani, din Bucureşti, a cărei stare generală s-a modificat în 4 aprilie, diagnosticul de coronavirus fiind confirmat ân 7 aprilie. Ea a fost transferată din Spitalul “Floreasca” Bucureşti la INBI “Prof.Dr.Matei Bals” pe data de 6 aprilie. Femeia, care era hipertensivă, a murit marţi.
Un bărbat de 57 de ani din Bucureşti a fost confirmat în 26 martie, fiind transferat în 4 aprilie din Spitalul Elias la Spitalul Colentina şi raportat la DSP Bucureşti în 7 aprilie, când a decedat. El avea hipertensiune şi diabet zaharat.
 
O altă persoană decedată este o femeie de 76 de ani din Bucureşti. 
Internată pe data de 7 aprilie în Spitalul Pantelimon cu insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie, ea a necesitat ventilatie mecanica. 
Diagnosticul de coronavirus a fost confirmat pe data de 7 aprilie, când femeia a şi decedat.
Femeia suferea de obezitate, diabet zaharat tip II, polineuropatie, boală renală cronicî st.III.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.