Numărul de posturi din cadrul Ministerului Mediului va fi redus cu 91, dintre care 19 de conducere şi vor fi întărite structurile care gestionează fonduri europene şi procesele de digitalizare a instituţiei, potrivit unui proiect de reorganizare a ministerului, publicat, vineri, în consultare publică. Etapa a doua a reorganizării va cuprinde toate instituţiile din subordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a publicat, vineri, în consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern privind reorganizarea instituţiei, în conformitate cu prevederile Legii 296/2003.

Documentul prevede că numărul total de posturi în aparatul central se reduce de la 591 la 500. Totodată, va fi redus numărul de posturi de conducere (directori generali, directori, şefi serviciu etc.) de la 60 la 41.

De asemenea, vor fi aduse modificări structurii Direcţiei Generale PNRR pentru eficientizarea derulării fluxurilor de lucru aferente investiţiilor şi jaloanelor finanţate. În plus, prin comasarea altor structuri, a fost înfiinţată Direcţia Strategii, Politici de Mediu şi Managementul Fondurilor Europene. În vederea accelerării proceselor de digitalizare a activităţii la nivelul MMAP, a fost înfiinţată Direcţia Comunicare şi Digitalizare.

”Aşa cum era firesc, am început acest amplu proces de reorganizare instituţională cu autoritatea centrală, şi anume Ministerul. Vom reduce 91 de posturi în total, dintre acestea 19 fiind posturi de conducere. Îndeplinim astfel cerinţele legale, iar eu sunt convins că o structură mai suplă, mai ales la nivel de management, va face ca fluxurile de lucru şi procesul decizional să se deruleze mai eficient. De asemenea, pentru a răspunde priorităţilor noastre la nivel administrativ, fondurile europene şi digitalizarea, am redirecţionat resurse suplimentare către structurile care gestionează aceste componente”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

El a explicat că etapa a doua de reorganizare va cuprinde toate instituţiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP.

”În cazul acestora, pe lângă aplicarea aceloraşi principii - reducerea posturilor de conducere, absorbţia fondurilor europene şi digitalizarea, un alt obiectiv principal va fi întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate nepermis de mult în ultimii ani”, a susţinut Fechet.

Procesul de consultare publică durează 30 de zile lucrătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.