Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, vineri, reducerea numărului companiilor municipale, prin reorganizarea activităţii celor 21 de companii. Primarul general Gabriela Firea a precizat că nu este vorba despre o renunţare la ideea de a avea companii municipale, ci de a reduce cheltuielile, având în vedere contextul economic generat de pandemia de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, vineri, reducerea numărului companiilor municipale. 

”Din cele 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei, prin fuziune şi absorbţie, vom rămâne cu 13, deoarece este nevoie ca după această perioadă de pandemie să restrângem cheltuielile, că mai restrângem din activităţile care nu sunt esenţiale. (...) Nu renunţăm la acele domenii de activitate în totalitate, dar ele se vor regăsi ca departamente sau divizii în cadrul companiilor care vor absorbi activitatea celorlalte. Nu este o renunţare la ideea de a înfiinţa companii municipale şi o reducere a acestora, având în vedere contextul economic şi social care va deriva în urma pandemiei de coronavirus”, a declarat Gariela Firea.

Consilierii USR şi PNL au votat împotrivă.

Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A. va fuziona, prin absorbţie, cu Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti S.A.

De asemenea, Compania Municipală Medicală Bucureşti S.A. va fuziona, tot prin absorbţie, cu Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A.

Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A. va fuziona prin absorbţie cu Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti S.A.

În plus, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A. va fuziona cu Compania Municipală Consolidări, în timp ce Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti S.A. va fuziona prin absorbţie cu Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Agrement Bucureşti S.A.

Nicuşor Dan afirmă că propunerea iniţiată de Gabriela Firea are două scopuri.

”1. Să amestece raportarea financiară şi operaţională între companii, pentru a ascunde pierderile şi activitatea dezastruoasă a fiecăreia. 2. Să preia oamenii cu funcţii de conducere din companiile fără activitate relevantă, care ar trebui desfiinţate, şi să le dea aceleaşi salarii în alte companii. Companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea au produs o pagubă uriaşă bugetului local. Exemplificăm azi cu salariile consiliilor de administraţie, care cumulează peste 10 milioane de lei pe lună”, a transmis Nicuşor Dan.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.