Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile semnalate în acest sezon a ajuns la 57, până în prezent fiind înregistrate cinci decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la începutul lunii iunie până în prezent au fost înregistrate 57 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Totodată, s-au înregistrat cinci decese, unul la Călăraşi, unul la Constanţa, unul la Buzău, unul la Iaşi şi unul la Vrancea.

Cele mai multe cazuri, respectiv 19, s-au înregistrat la grupa de vârstă 60 – 69 de ani.

Cele mai multe cazuri, respectiv 16, s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, urmat de judeţul Călăraşi unde s-au înregistrat 8 cazuri.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.