Noul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice este Ionel Tescaru, fost director al Companiei de Apă Buzău, demis anul trecut de Consiliul de Administraţie al societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de numire în funcţia de preşedinte al ANRSC a lui Tescaru a fost luată de premierul Viorica Dăncilă şi a fost publicată în Monitorul Oficial. Decizia arată că mandatul lui Tescaru în fruntea instituţiei are o durată de cinci ani.

În toamna anului trecut, Ionel Tescaru a fost înlăturat de la conducerea Companiei de Apă Buzău de Consiliul de Administraţie al societăţii, după un şir lung de scandaluri cu primarul municipiului, Constantin Toma, care încă de la preluarea mandatului l-a vrut demis, acuzându-l de nenumărate ori că menţine cel mai ridicat preţ al apei din România, dar şi că serviciile furnizate de societatea pe care o conduce sunt neconforme.

Tescaru a fost şef al Companiei de Apă încă de la înfiinţarea societăţii.

Funcţia de preşedinte al ANRSC are rang de secretar de stat, fiind una de reprezentare în relaţia cu ministerele, cu celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, cu alte persoane juridice şi fizice din ţară şi din străinătate, precum şi în justiţie. ANRSC emite licenţe pentru funcţionarea serviciilor de utilităţi publice şi avizează schimbările de tarife ale acestor servicii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.