Noul prefect al Capitalei Georgiana Alexandra Văcaru a anunţat că o şedinţă extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va avea loc joi pentru a lua noi măsuri în Bucureşti, după decizia adoptată de CNSU, iar măsurile luate vor fi comunicate ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sper să găsesc forţa necesară şi să îmi pun toată cunoaşterea şi priceperea în slujba locuitorilor Municipiului Bucureşti pentru a trece împreună peste aceste momente dificile şi pentru a clădi încrederea care este acum mai importantă decât oricând ca să ne apropiem cât mai rapid pentru ziua în care ne vom relua vieţile. Avem o şedinţă extraordinară a CMBSU. Am vrut să fac o declaraţie scurtă şi să vă spun că trebuie să convoc şedinţa extraordinară a Comitetului şi că vă vom comunica, printr-un comunicat de presă ulterior”, a afirmat Georgiana Alexandra Văcaru, joi la sediul Prefecturii Capitalei.

Chestionată dacă masca va deveni obligatorie pe stradă în Bucureşti, ea a răspuns: „Am vorbit de proporţionalitate, am vorbit de propuneri şi măsuri clare, eficiente. Aceste măsuri clare vor fi cele pe care le vom stabili şi care există pe agenda de lucru a şedinţei extraordinare. Mai întâi le vom adapta, le vom adopta şi vom reveni cu un comunicat de presă”.

„Măsurile de pe ordinea de zi, excepţiile, vin ca urmare a adoptării a ordinului de modificare a ordinului comun al MAI şi Ministerului Sănătăţii şi vă vom comunica. Aş vrea să aşteptaţi până la comunicatul de presă”, a completat Văcaru.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut joi de 11 la mie, în Capitală. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 11,49, după ce miercuri a fost 10,93.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.