Un exerciţiu la care vor participa 330 de militari, nouă nave fluviale, un elicopter Puma Naval, scafandri va avea loc săptămâna viitoare pe Dunăre, pe Braţul Sfântul Gheorghe şi pe Braţul Sulina. Militarii vor executa diverse acţiuni, printre care şi respingerea unui desant, asigurând menţinerea libertăţii de navigaţie în zona respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval, două plutoane de infanterie marină, o grupă de scafandri de luptă şi scafandri fluviali şi două grupe de cercetare terestră de la Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” şi de la Regimentul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş”, în total 330 de militari, vor executa acţiuni tactice pentru neutralizarea elementelor de diversiune ale inamicului fictiv din zona fluvială, pentru respingerea unui desant, precum şi pentru menţinerea libertăţii de navigaţie.

“Perturbarea căilor de comunicaţii fluviale prin infiltrare de elemente paramilitare, crearea de tensiuni în porturile din Delta Dunării şi modificarea rutelor de transport fluvial de materii prime sunt câteva dintre ameninţările pe care le vor contracara militarii din Forţele Navale şi din Forţele Terestre, conform scenariului Exerciţiului „Danube Protector 19, seria 11, etapa a II-a, care se desfăşoară în perioada 16-20 septembrie, pe Dunăre, pe Braţul Sfântul Gheorghe şi pe Braţul Sulina”, se arată în comunicat.

Forţele participante vor desfăşura, concomitent, activităţi de instrucţie pe braţele Sfântul Gheorghe şi Sulina, până la vărsarea acestora în mare.

La Sulina, publicul va avea ocazia să viziteze, miercuri, 18 septembrie, în intervalul orar 15.00-18.00, trei nave militare fluviale, care vor fi acostate la cheul din localitate, a mai precizat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.