Nouă elevi au fost înscrişi pentru a susţine ultima probă a etapei speciale a Evaluării Naţionale şi s-au prezentat în centrele de examen. Niciunul nu a avut temperatura mai mare de 37,3 grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 01 iulie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă, cea la Limba şi literatura maternă, din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale (sesiunea 2020). Din cei nouă candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei, toţi au fost prezenţi. Nu au existat situaţii de candidaţi absenţi, eliminaţi sau cu temperatura peste maximul admis, de 37.3 grade Celsius”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

La Limba şi literatura germană au susţinut proba trei candidaţi (Bucureşti – 1 candidat, Mureş – 1 candidat, Satu Mare – 1 candidat) şi şase candidaţi au susţinut la Limba şi literatura maghiară (Bihor – 1 candidat, Harghita – 1 candidat, Mureş – 3 candidat, Sălaj – 1 candidat).

Subiectul şi baremul de corectare vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi în 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.