Aproximativ 150 de persoane au participat, joi, la un nou flashmob în faţa sediului PSD din Sibiu, protestatarii fiind îmbrăcaţi în negru şi având lumânări, în semn de respect pentru doliul naţional. Protestul mut de la Sibiu, de tipul ”sit-in”, durează deja de luni, fiind organizat faţă de ”modificările abuzive ale legilor justiţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 150 de persoane au participat, joi, la un nou flashmob în faţa sediului PSD din Sibiu. Protestatarii s-au îmbrăcat în negru şi au aprins lumânări, având portretul Regelui Mihai. 

”E prima zi de doliu national în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai, şi ne dorim să respectăm asta (chiar dacă, profitând de momentul în care atenţia românilor e orientată înspre Familia Regală, coaliţia PSD-ALDE nu conteneşte în a distruge independenţa justiţiei şi a cionti democraţia din România)”, au transmis organizatorii. 

Manifestanţii au stat, ca de obicei, în spaţiul delimitat pe care l-au numit ”Zona liberă de corupţie”. 

În plus, protestatarii au transmis mulţumiri tuturor celor care s-au raliat manifestării demarate încă de luni la Sibiu. 

Reprezentanţii PSD Sibiu au transmis un comunicat de presă în care vorbesc despre ”ambiţia fără rost şi fără succes a celor câţiva protestatari care se încăpăţânează să rămână în faţa sediului PSD Sibiu”.

”Chiar dacă cei care sunt în stradă au reuşit, în cele din urmă, să primească autorizaţie de la Primăria Sibiu, în care le este permis să se instaleze efectiv pe domeniul public cu scaune şi mese, laptopuri, proiectoare, asta nu înseamnă că suntem obligaţi să tolerăm acţiunile acestor aproximativ 20 de indivizi care scandează lozinci defăimătoare, încearcă să intimideze, dar, în final, nu fac altceva decât să perturbe activitatea oamenilor din zonă.  Nu considerăm a fi normal nici ca acest grup de protestatari să folosească reţeaua electrică şi să se branşeze la sistemul de electricitate al unei insitutii din vecinătate, fie şi cu acordul acesteia, pentru a se putea folosi de aparatura electronică instalată în stradă. Pe pereţii imobilului -proprietate a PSD Sibiu- sunt proiectate mesaje luminoase, iar acest lucru impiedică activitatea colegilor aflaţi în sediu, după lăsarea serii”, se arată în document. 

Protestul de la Sibiu este paşnic, de tip ”sit-in” şi este organizat de comunitatea Facebook ”Vă vedem din Sibiu” faţă de ”modificările abuzive ale legilor justiţiei”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.