Autorităţile din Argeş au adoptat, joi, noi măsuri de relaxare a unor restricţii impuse pe plan local în urmă cu mai multe săptămâni, într-o perioadă în care numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 era în creştere în judeţ. Astfel, se redeschid terasele, se reiau activităţile sportive sau recreative în aer liber la care pot participa cel mult zece persoane care nu locuiesc împreună şi este permisă staţionarea în parcuri sau locuri de joacă şi recreere în aer liber, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului. Şi localurile în spaţii interioare din zece localităţi au primit permisiunea de a fi redeschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Argeş a decis, joi, noi măsuri de relaxare a unor restricţii impuse în perioada în care judeţul se afla în topul regiunilor cu o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19.
 
Astfel, autorităţile au decis redeschiderea teraselor, cu asigurarea unei distanţe de cel puţin doi metri între mese şi cu maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, cu respectarea masurilor de protecţie sanitară. 
 
Prin aceeaşi hotărâre „este permisă desfăşurarea activităţilor recreative şi sportive în aer liber, cu participarea a cel mult zece persoane care nu locuiesc împreuna, respectiv ciclismul, drumeţiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul si alte activităţi recreative si sportive desfăşurate în aer liber, cu respectarea tuturor masurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Argeş.
 
În plus, este permisă staţionarea publicului în parcuri, locuri de recreere, locuri de joacă pentru copii aflate în aer liber. 
 
CJSU Argeş a revenit, de asemenea, şi asupra unei decizii luate în 31 august, prin care rămâneau închise restaurantele din spaţiile interioare în zece comune în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşea 1,5 la o mie de locuitori. Aceste restricţii au fost ridicate, joi, după ce s-a constatat că această rată de infectare nu este depăşită în niciuna dintre localităţile judeţului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.