Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, face apel, vineri, la completarea unui sondaj referitor la prioritizarea provocărilor legate de calitatea mediului înconjurător din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem în etapa de consultare publică pentru implementarea Planului de Acţiune pentru un Oraş Verde (PAOV), motiv pentru care vă invit să completaţi sondajul referitor la prioritizarea provocărilor legate de calitatea mediului înconjurător din Bucureşti”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, ăntrebările vizează o paletă largă de provocări de mediu – de la clădiri, terenuri, spaţii verzi, biodiversitate, generarea şi consumul de energie, până la deşeuri, ape uzate, calitatea aerului, precum şi incluziunea socială şi de gen, digitalizarea serviciilor publice, adaptarea la schimbările climatice.

”Rezultatele obţinute în urma acestei etape vor fi folosite la formularea acţiunilor care vor face parte din PAOV, plan la care Primăria Municipiului Bucureşti lucrează în prezent, cu sprijinul tehnic al BERD”, a mai trsnsmis primarul, ditrubuind link-ul une poate fi completat sondajul.

Potrivit documentului, elaborarea planului este finanţată prin intermediul Fondului Special al Acţionarilor Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care sprijină oraşele în crearea unor planuri fezabile de investiţii şi politici pentru tranziţia către un viitor mai verde şi mai durabil.

”Scopul acestui sondaj este de a colecta opiniile unui număr cât mai mare de părţi interesate în ceea ce priveşte prioritizarea provocărilor cu privire la calitatea mediului înconjurător din Bucureşti, identificate prin intermediul analizei tehnice efectuate de experţii care lucrează la elaborarea PAOV. Rezultatele obţinute vor servi în mod nemijlocit la formularea acţiunilor prioritare ce vor constitui PAOV al Bucureştiului”, se arată în document. 

Sondajul are 16 întrebări. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.