Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că speră să existe un acord al partidelor care formează majoritate în aşa fel încât, poate chiar în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), să poată fi decise noi consilii de administraţie şi o nouă componenţă a Adunărilor Generale atât la companiile municipale, cât şi la STB şi Termoenergetica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru că au fost în spaţiul public discuţii despre companiile municipale şi vorbesc aici şi de celebrele companii municipale şi de STB şi Termoenergetica, sper ca cât mai curând să existe un acord al partidelor care formează majoritatea, astfel încât posibil chiar în şedinţa de săptămâna viitoare să avem noi consilii de administraţie şi o nouă componenţă la Adunările General atât la companii, cât şi la STB şi Termoenergetica”, a declarat Nicuşor Dan, în debutul primei şedinţei a CGMB de miercuri.

Din 15 noiembrie Mihai Petcu este noul director general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Conform sursei citate, Mihai Petcu va avea ca prioritate gestionarea situaţiei cu privire la prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv emiterea unor decizii privind angajaţii STB S.A. (reglementarea muncii la domiciliu, organizarea timpului de lucru în două schimburi, continuarea testării angajaţilor aflaţi în contact direct cu publicul său a celor suspecţi, etc.), şi protejarea publicului călător (dezinfectarea permanentă a vehiculelor; monitorizarea liniilor de transport pentru evitarea aglomeraţiei la orele de vârf, etc).

De asemenea, el va avea în vedere eficientizarea pregătirilor pentru iarnă (măsuri de asigurare a stocurilor şi utilajelor necesare pentru combaterea poleiului şi a zăpezii, piese de schimb, asigurarea personalului necesar pentru a face faţă oricărei situaţii generată de condiţiile meteo, etc.), dar şi transparenţa decizională, bucureştenii urmând să ştie cum sunt folosiţi şi unde merg banii publici din bugetul STB S.A.

Acesta  îşi mai propune digitalizarea companiei, o comunicare eficientă pentru călători, dezvoltarea societăţii cu bani europeni, investiţii pentru modernizarea parcului de vehicule existent, un dispecerat modern ce presupune monitorizare şi raportare în timp real, dar şi în infrastructura căilor de rulare pentru tramvaie, inclusiv pentru reamenajarea tuturor refugiilor de tramvai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.