Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că le recomandă tuturor oamenilor să poarte masca de protecţie şi în spaţiile deschide, nu doar în interior. "Recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E o situaţie care este periculoasă şi care trebuie tratată cu maximă responsabilitate", a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Nicuşor Dan, vorbind despre situaţia epidemiologică din Capitală.

Întrebat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta, Nicuşor Dan a enumerat pieţele, transportul public "când este depăşit ca şi capacitate".

"E foarte important să respectăm acele măsuri elementare pe care ni le tot spune toată lumea de la începutul acestei crize. Să purtăm mască şi recomand ca oamenii să poarte mască şi în afară, nu doar în interiorul spaţiilor închise. E foarte simplu. Eu fac asta de când a început această criză şi nu m-a afectat în niciun fel: ies din casă, îmi pun masca şi o mai dau jos când reintru la mine în casă. Să ne spălăm pe mâini şi să evităm spaţiile aglomerate, pe cât posibil", a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă ar trebui să existe obligaţia ca bucureştenii să poarte masca peste tot, Dan a spus: "Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact".

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.