Nicuşor Dan a anunţat ce a descoperit Curţii de Conturi, în urma verificărilor pe care le-a făcut la Primăria Capitalei. Edilul a precizat că au fost constatate trei deficienţe - achiziţia celor 100 de troleibuze, o licitaţie anulată acum de municipalitate, încasările mici ale Companiei Muncipale Parking Bucureşti şi plăţi nejustificate ale PMB în executarea lucrărilor de construire la două şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tot în zona financiară, Curtea de Conturi şi-a încheiat raportul pe care l-a făcut în Primăria Capitalei în acest an. Principalele trei deficienţe pe care le-au constatat au fost: achiziţia celor 100 de troleibuze, licitaţie care a fost în cele din urmă anulată de către municipalitate. S-a avansat în cursul licitaţiei pe o documentaţie neconformă şi aici am început investigaţia internă – de ce s-a încălcat legea şi de ce s-a avansat pe o licitaţie pe oferte care nu erau conforme”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă miercuri la care a prezentat bilanţul celor 20 de zile de mandat.

El a precizat că alte două deficienţe constatate în raportul Curţii de Conturi vizează Compania de parcări, care a încasat mult mai puţin decât ar fi încasat Administraţia Străzilor şi nereguli privind plăţile către lucrări executate de PMB la două şcoli.

„Curtea de Conturi a mai constatat, ceea ce am spus de-a lungul timpului, pe veniturile la municipalitate din compania de parcări, prin această invenţie a companiei de parcări, noi încasăm mult mai puţin decât încasam când funcţionam cu Administraţia Străzilor. De asemenea, sumele sunt relativ mici, 200.000 de euro, au constat plăţi pentru lucrări nejustificate la două şcoli pe care primăria le-a executat”, a conchis Dan.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.