Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti. El a mai spus că în prezent e anulat definitiv PUZ Sector 6, PUZ Sector 3 şi Sector 5 sunt anulate în primă instanţă, iar PUZ Sector 2 şi Sector 4 sunt contestate în instanţă. De asemenea, administraţia anterioară nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile, urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii, apogeul. Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook. 
 
Edilul general a adăugat că „în acest moment, PUZ Sector 6 este anulat definitiv, PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 5 sunt anulate în prima instanţă, iar PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4 sunt contestate în instanţă (administraţia precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1)”.
 
„Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii şi Prefectului atacarea în instanţă a PUZ-urilor de sector. O cercetare penală este, de asemenea, în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018. Găsiţi aici o analiză a legalităţii făcută de noi şi o analiză a oportunităţii făcută de o echipă de urbanişti”, a conchis Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.