Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat în şedinţa Consiliului General de joi, despre proiectul pentru taxele şi impozitele pentru anul 2024, că este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora aceste taxe cu rata inflaţiei şi este singura majorare pe care primarul o propune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a declarat că şedinţa CGMB de joi este una importantă şi că sunt mai multe obiective de investiţii importante ale municipalităţii care speră să progreseze.

”În primul rând, indicatorii tehnico-economici pentru Patinoarul Flamaropol, astfel încât să putem să începem achiziţia pe proiectare şi execuţie, apoi rectificarea bugetară pentru achiziţia celor 20 de centrale termice care să ajute locuitorii Bucureştiului care sunt afectaţi pe cap de linie, unde nu ajunge agentul termic de la centralele de la marginea oraşului. Mai multe consolidări, Maternitatea Bucur, încă câteva blocuri de locuinţe, prin PNRR, suplimentări de buget la Cantina Socială şi Banca de Alimente, de asemenea la Teatrul Ion Creangă şi pentru mai multev spitale avem în buget bani pentru securitatea la incendiu şi pentru diferite circuite, abilitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public pentru a opera viitorul tren metropolitan”, a spus primarul.

CITEȘTE ȘI Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov va gestiona serviciul de transport local pe cale ferată

Nicuşor Dan s-a referit şi la proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei privind majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor.

CITEȘTE ȘI Propunere în Consiliul General al Capitalei pentru actualizarea taxelor şi impozitelor, cu rata inflaţiei / Impozitul pentru mijloacele de transport hibride, redus considerabil din 2024

”Vreau să menţionez, avem un proiect pentru taxele şi impozitele pentru anul 2024, este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora aceste taxe cu rata inflaţiei. Este singura majorare pe care primarul o propune şi Consiliul General va decide asupra ei, este obligaţie legală, nicio altă taxă sau impozit în plus”, a explicat edilul Capitalei.

Nicuşor Dan a mai arătat că astăzi era scadentă plata a 555 de milioane de lei către BERD, împrumut pe care municipalitatea l-a contractat în anul 2020, pe 3 ani.

”Am reuşit să facem această plată astfel încât să fim credibili pe piaţa financiară”, a arătat primarul Capitalei.

 

CITEȘTE ȘI Un teren din Glina cumpărat de Compania Municipală Cimitire Bucureşti cu 10,4 milioane lei în 2019 ar urma să fie scos la vânzare. CGMB, chemat să îşi mandateze reprezentanţii în AGA să aprobe vânzarea

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.