Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că Primăria Bucureşti este datoare companiei care a livrat cele 400 de autobuze, iar suma se ridică la 170 milioane de lei. În Consiliul General s-a votat o eşalonare pe 36 de luni a acestei datorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a declarat la B1TV, luni seară, că din anul 2019 nu s-au mai făcut plăţi către compania care a livrat cele 400 de autobuze în Capitală.
 
”Primăria încă este datoare companiei care a livrat cele 400 de autobuze şi penalităţile sunt de 30 milioane lei. Din nou a fost o decizie nechibzuită a fostei administraţii care ştia că nu are bani. A cumpărat cele 400 de autobuze pe care din anul 2019 nu le-a mai plătit, a rămas  de plată cam 170 milioane de lei, care înseamnă o treime din suma totală. Suma totală a fost undeva, 450 - 500 milioane de lei”, a declarat Nicuşor Dan.
 
Edilul a declarat că în orice moment conturile primăriei puteau fi blocate, dar că s-a votat o eşalonare a acestei datorii în Consiliul General.
 
”În orice moment, compania furnizoare putea cere blocarea conturilor Primăriei, ceea ce înseamnă că primăria nu mai putea să plătească salarii, nu mai putea să facă nicio investiţie. Am avut un dialog cu această companie şi azi prin votul din Consiliul general am votat o eşalonare a acestei datorii pe 36 de luni. Era cea mai mare datorie a noastră şi cel mai mare risc al Primăriei Municipiului Bucureşti, după familia Costanda, avem şi acolo o mega-problemă. Avem de plătit şi acolo prin hotărâre de instanţă, peste 400 milioane de lei. Familia Costanda poate să vină oricând să blocheze conturile primăriei. Am constituit o comisie de negociere astfel încât să eşalonăm şi această daorie”, a declarat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.