Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a participat, joi la evenimentul care a marcat Ziua Pământului în Parcul Natural Văcăreşti, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Mediului Tanczos Barna. Edilul a adăugat că Primăria Capitalei are în pregătire dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti, cu obiectivul de a gestiona acest Parc conform celor mai bune practici europene în materie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primăria Capitalei a marcat azi Ziua Pământului prin participarea la un eveniment organizat în Parcul Natural Văcăreşti, la care au fost prezenţi preşedintele României, Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Tanczos Barna şi reprezentanţi ai mai multor instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale.
 
Mă interesează mult această zonă, fiindcă Primăria Capitalei are în pregătire dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti, cu obiectivul de a gestiona acest Parc conform celor mai bune practici europene în materie. Am toată încrederea că va fi o candidatură de succes.
 
Ne propunem, după preluarea de la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, să finalizăm planul de management, să derulăm activităţi de igienizare, întreţinere şi pază, să ne ocupăm de infrastructura de vizitare – cu alte cuvinte, să pregătim o experienţă cât mai plăcută pentru toţi cei care vor să vină în Parcul Natural Văcăreşti. Ne dorim să transformăm acest Parc într-o zonă de referinţă pentru spaţiul verde urban al Capitalei, o zonă educativă pentru copii şi recreativă pentru familii.
 
Apreciez faptul că evenimentul de azi a avut loc în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis şi a ministrului Mediului, Tanczos Barna, considerând acest lucru o dovadă a interesului major al administraţiei centrale pentru problematica de mediu din Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.