Nicuşor Dan a precizat că Primăria Capitalei a acumulat datorii de 400 milioane lei către Compania Municipală Termoenergetica, însăaceastă întârziere va fi recuperată, având în vedere că în perioada verii subvenţia este mult mai mică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt două probleme diferite aici. În primul rând, e vorba de subvenţie, după cum ştiţi, situaţia financiară a Primăriei nu a fost cea mai fericită, însă vreau să vă anunţ că ne însănătoşim în ritm rapid şi-n special vreau să-i anunţ pe oamenii cu care avem relaţii contractuale că ne ţinem de cuvânt, plătim şi că începem să devenim foarte serioşi în relaţia cu ei. Da, pe partea financiară am acumulat datorii care sunt în jur de 400 de milioane, datorii din partea Primăriei către Termoenegetica şi de la Termoenergetica către ELCEN, numai că aceste datorii vor fi recuperate pentru că a trecut perioada de iarnă, în care subvenţia era foarte mare, iar noi dacă vom plăti, vom continua să plătim subvenţia la acelaşi nivel lunar, între 60 şi 80 de milioane de lei, cum am făcut-o până acum (pentru că acum subvenţia lunară e mult mai mică), o să recuperăm”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PMB. 

Primarul general a adăugat că ELCEN funcţionează în prezent cu două centrale, din această cauză.

„Pe partea tehnică, în momentul acesta, ELCEN funcţionează cu 2 centrale şi din cauza asta ... A fost mai întâi, acum două săptămâni, situaţia când s-a întrerupt în mod legal furnizarea căldurii (pentru că au fost 3 zile calde). Până s-a echilibrat sistemul, a durat câteva zile şi acum mai sunt sincope punctuale, care vin din faptul că ELCEN, care şi el nu este retehnologizat, funcţionează cu 2 CET-uri din 4”, a completat Nicuşor Dan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.