Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, sâmbătă, că peste 2.000 de câini au fost ridicaţi anul acesta de către ASPA de pe străzile Municipiului Bucureşti, colaborarea cu cetăţenii fiind esenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 2.000 de câini au fost ridicaţi anul acesta de către ASPA de pe străzile Municipiului Bucureşti. Aceştia sunt cazaţi în adăposturi, unde sunt îngrijiţi şi promovaţi spre adopţie. Echipajele de capturare ASPA au intervenit în situaţii foarte diverse şi în acest an, pentru ridicarea câinilor abandonaţi, salvarea câinilor căzuţi în canale sau în râul Dâmboviţa, preluarea câinilor în urma decesului proprietarilor sau salvarea câinilor răniţi ori accidentaţi”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Nicuţor Dan.

Potrivit primarului general, câinii au fost capturaţi folosindu-se metode şi instrumente de capturare non-traumatice şi au fost transportaţi în cuşti de transport confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor.

”Colaborarea cu cetăţenii este esenţială în procesul de capturare şi ajută echipajele de capturare în stabilirea metodei de capturare, precum şi în identificarea surselor câinilor care ajung pe domeniul public”, a mai transmis primarul.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunţat, miercuri seară, că peste 2.050 de câini fără stăpân au fost ridicaţi, în cursul acestui an, de pe străzile Capitalei. Animalele sunt îngrijite şi se caută persoane care să le adopte, transmite instituţia, care mulţumeşte conducerii Primăriei Generale a municipiului Bucureşti ”pentru suportul acordat astfel încât ASPA să devină o instituţie modernă, care funcţionează la standarde europene”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.