Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a obţinut 135 de milioane de euro, fonduri nerambursabile europene şi naţionale, în 2023, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Printre clădirile care vor fi consolidate cu aceste fonduri se numără Teatrul Bulandra, Teatrul foarte Mic, Muzeul memorial Gheorghe Tattarescu, Blocul Rosenthal sau Club A, iar alte 42 de imobile vor fi consolidate din bugetul local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 135 de milioane de euro, fonduri nerambursabile europene şi naţionale, am obţinut în 2023 pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Concret, 21 de proiecte depuse de AMCCRS în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS) au fost selectate pentru finanţare. Imobilele care vor fi consolidate seismic se află în zone protejate istoric, iar valoarea finanţării este de aproximativ 500,62 milioane lei”, a transmis primarul Capitalei.

Nicuşor Dan arată că, ”prin PNRR, AMCCRS a semnat 17 contracte de finanţare în valoare totală de 283,4 milioane lei”.

”Printre clădirile care vor fi consolidate cu aceste fonduri se numără Teatrul Bulandra, Teatrul foarte Mic, Muzeul memorial Gheorghe Tattarescu, Blocul Rosenthal sau Club A. Alte 42 de imobile vor fi consolidate din bugetul local”, mai anunţă primarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.