Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, invită bucureştenii să completeze un chestionar în vederea realizării Planului Urbanistic General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”10 minute pentru următorii 10 ani! Vă invit să vă exprimaţi opinia în cadrul consultării publice pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General al municipiului Bucureşti”, a scris, marţil, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta cere bucureştenilor ca, până pe 30 iunie, să semnaleze ”atât problemele cât şi punctele forte ale celor mai reprezentative zone din oraş, nevoile şi priorităţile de intervenţie pentru Municipiul Bucureşti”.

Primarul distribuie şi linkul către chestionarul pregătit de specialişti.

”În contextul dezvoltării urbane actuale, domeniul urbanismului se confruntă cu fenomene complexe, care devin din ce în ce mai greu previzibile, însă nu imposibil de gestionat. Astfel, atât instrumentele, cât şi mijloacele de gestiune şi de planificare, se impun a fi adaptate pentru a putea răspunde suprapunerii a patru elemente fundamentale: domeniul urbanismului, domeniul de gestiune informatică, câmpul structural şi cel funcţional”, se arată în prezentarea PUG.

PUG-ul Capitalei îşi propune să fie dinamic: ”PUG Dinamic îşi pune problema flexibilizării şi diversificării controlate a reglementărilor pentru a creşte capacitatea de răspuns la dinamica evoluţiei socio-economice a Municipiului Bucureşti în context european şi global”.

”Având în vedere experienţa aplicării prevederilor PUG 2000, un sistem de reglementare rigid şi retroactiv conduce la multiple neconcordanţe între prevederile din momentul elaborării şi contextul dinamic al procesului de dezvoltare urbană, precum şi la proliferarea de documentaţii de completare şi derogare. Pentru a evita consecinţele abordării prin repetare al aceluiaşi sistem care ar conduce invariabil la aceleaşi rezultate, misiunea principală a PUG Dinamic a devenit elaborarea unei strategii proactive de reglementare adaptabilă, capabilă să absoarbă eficient schimbările contextuale la nivel local, regional şi global, cărora Bucureştiul trebuie să le facă faţă datorită rolului său de capitală europeană”, se mai arată în prezentarea PUG.

Realizatorii acestuia, anunţă că, din punct de vedere al abordării metodologice, ”auditul situaţiei existente şi implementarea propunerilor vor viza următoarele paliere strategice de abordare a viziunii: BUCUREŞTIUL PERMANENT, BUCUREŞTIUL IDENTITAR, BUCUREŞTIUL EUROPEAN, BUCUREŞTIUL DE AFACERI, BUCUREŞTIUL PUBLIC, BUCUREŞTIUL CONECTAT”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.