Primarul capitalei, Nicuşor Dan anunţă că 31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă şi că în perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă. În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor”, spune primarul Capitalei pe Facebook.

El arată că săptămânal, la 112 se primeşte minim 1 apel de intervenţie pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din Bucureşti, iar, cel puţin o dată pe săptămână este necesară intervenţia unui echipaj medical.

”Viteza de reacţie şi primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieţi. Cursurile de prim ajutor pentru angajaţii STB sunt oferite de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii, în colaborare cu Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti – ASSB”, transmite edilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.