Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că în acest moment PNL nu îl sprijină pentru alegerile viitoare, dar a precizat că încă nu suntem în campanie electorală şi liberalii nici nu au anunţat oficial un candidat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a fost întrebat joi, la B1 TV, dacă are susţinerea din partea PNL pentru o nouă candidatură la Primăria Capitalei.
“În acest moment, PNL nu mă sprijină pentru alegerile viitoare, dar încă nu suntem în campanie electorală. Pe de altă parte, nu şi-a anunţat oficial un candidat”, a declarat Nicuşor Dan. 
El a explicat că bătălia pentru Primăria Capitalei se va da între el şi candidatul PSD, oricare ar fi acela şi primarul a precizat că speră să fie votat de toţi alegătorii de dreapta. 
“O să fie alegeri locale foarte probabil în septembrie, sigur într-un singur tur şi atunci la alegerile astea locale contează de obicei primii doi candidaţi, adică lucrurile se polarizează. PSD e partidul cel mai mare din Bucureşti, orice candidat al lui o să aibă un scor bun. Eu am deja o anumită cotă de încredere, deci asta o să fie bătălia. Am avut şi în 2020 şi în 2016 o luptă între drepta şi PSD. În 2016 drepta s-a împărţit, a câştigat PSD-ul. În 2020 dreapta s-a unit, a câştigat dreapta. Sper ca alegătorii din toate partidele PNL, PMP, USR, Forţa Dreptei, REPER să voteze cu candidatul dreptei”,  a mai afirmat Nicuşor Dan.

Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a declarat miercuri despre candidatura la Primăria Capitalei că este convins că îi bate măr pe amândoi, şi pe Firea şi pe Nicuşor Dan, pentru că bucureştenii vor altceva. El a arătat că Bucureştiul bălteşte, stă pe loc şi nu mai are timp de pierdut.

”Cred că Bucureştiul nu mai are timp de pierdut (..) sunt probleme urgente, sunt milioane de bucureşteni care aşteaptă altceva, sunt sute de mii de bucureşteni care stau în frig şi nu au apă caldă. (..) Sunt hotărât să muncesc până pic jos, ca să las ceva în urma mea”, a spus Sebastian Burduja, în emisiunea Insider Electoral de la Prima News. 

Liderul PNL Bucureşti a arătat că sondajul comandat de filială arată că două treimi dintre bucureşteni nu o vor pe Firea primar şi două treimi nu îl vor pe Nicuşor primar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.