Edilul general Nicuşor Dan a afirmat într-o postare pe Facebook, că înţelege că există dorinţa transferului unor obiective dificil de administrat către PMB şi este deschis să le administreze, însă trebuie să fie asigurată finanţarea către Primăria Capitalei pentru acest lucru. El face aceste precizări, după ce, la propunerea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand (USR PLUS), care a invocat inclusiv o decizie a Curţii de Conturi, Consiliul Local al Sectorului 1 a votat miercuri seară ca 4 spitale să treacă din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Înţeleg că există dorinţa, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieţii bucureştenilor, doar să fie asigurată finanţarea către Primăria Municipiului Bucureşti pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte şi instituţii din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiţia să ni se asigure banii necesari”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook. 

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi anume spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

După ca demersul său a fost criticat, Clotilde Armand a scris joi pe Facebook că deşi multă lume este revoltată auzind ştirea cum că a tăiat finanţarea de la 4 spitale din Bucureşti, informaţia aste falsă şi nu s-a tăiat nimic.

”În şedinţa de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Ştiţi de ce? Pentru că există o decizie a Curţii de Conturi care ne spune asta”, afirmă primarul Sectorului 1.

Ea îşi prezintă şi argumentele ”pentru cei care lansează aceste ştiri false în spaţiul public”, cărora vrea să le demonstreze cu legislaţia în faţă că ”sunt nişte mincinoşi„.
Clotilde Armand invocă o decizie a Consiliuli Local al Sectorului 1 adin 29.10.2010, referitoare la trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
” Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta...”,comentează edilul, adăugând: ”În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii scrie negru pe alb că aceste unităţi despre care unii au ales să mintă în spaţiul public ''SUNT FINANŢATE INTEGRAL DE STAT".
”Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislaţie însă sunt specialişti în calomnii şi lansează informaţii false. Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii şi alţii să spună că nu e aşa. Oameni buni, nu a tăiat nimeni nici o finanţare. Când mai auziţi aşa ceva în spaţiul public vă rog să le arătaţi asta.”, conchide Clotilde Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.