Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că i-a acordat astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti lui Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu deosebită consideraţie, i-am acordat astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti domnului Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic”, anunţă primarul pe Facebook. 
 
Nicuşor Dan arată că, ”la împlinirea a 70 de ani de viaţă, înmânarea titlului constituie o recunoaştere a activităţii acestei adevărate personalităţi a României contemporane, care merită cu certitudine un loc în galeria personalităţilor Bucureştiului”. 
 
”Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spaţial “lntercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. Domnia sa şi-a îndeplinit cu onoare toate îndatoririle ca militar, diplomat, om de ştiinţă, cu merite deosebite recunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi nu în ultimul rând ca cetăţean al Bucureştiului, oraş în care-şi desfăşoară activitatea de 40 de ani”, scrie Nicuşor Dan în postare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.