Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că se va face o expertiză tehnică a blocului ARO, imobil emblematic considerat prima clădire modernistă din Bucureşti. Expertiza va fi realizată în vederea consolidării blocului, încadrat în clasa I de risc seismic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduieşte cinematograful Patria şi care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic. Construit în 1935, blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă”, a arătat Nicuşor Dan, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri monument istoric, iar acum Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), iniţiază lucrările de expertizare care vor dura 60 de zile.

”Următoarea etapă va fi auditul energetic, iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obţinerea de fonduri necesare consolidării şi reabilitării”, a adăugat primarul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.