Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat că a găsit ”o situaţie juridică foarte încâlcită” în privinţa Planului Urbanistic General (PUG) al Capitalei, dar că speră ca la finalul anului viitor să fie gata o variantă generală care să intre în procesul de validare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a declarat, marţi seară, în cadrul unei audienţe pe Facebook, că încă din 2013 a fost semnat un contract pentru actualizarea PUG-ului Capitalei.
 
”O să semnăm foarte curând un act adiţional... poate că uneori e important să spun şi ce am găsit. În ceea ce priveşte PUG-ul, a fost un contract semnat în  2013, care trebuia să dureze 40 de luni, deci doi ani şi jumătate şi în contractul ăsta nu s-a mai întâmplat nimic din 2014. Între 2014 şi 2018 a fost o corespondenţă între  primărie şi consorţiul care realizeaza revizuirea PUG-ului. După aceea nu s-a mai întâmplat nimic, între timp a venit şi un control de la Curtea de Conturi”, a declarat Nicuşor Dan.
 
Edilul a subliniat că a fost o situaţie juridică ”încâlcită”.
 
”Pe scurt, a fost o situaţie, Curtea de Conturi a zis că  trebuie să facem un litigiu prin care să solicităm Universităţii de Arhitectură 130 milioane de lei, în condiţiile în care  tot contractul e de 30 milioane de lei. Pe scurt, a fost o situaţie juridică foarte încâlcită şi pe care am desluşit-o în urmă cu câteva luni”, a explicat Dan. 
 
Nicuşor Dan a adăugat că la sfârşitul anului 2023 estimează că va avea o variantă finală a PUG-ului, care să intre în procesul de avizare.
 
”Am început discuţiile cu consorţiul de arhitectură şi  foarte curând, asta înseamnă până în 10 noiembrie, să semnăm actul adiţional care să  spună ce se va întâmpla de acum, până la sfârşitul  lui 2023. Sperăm ca la sfârşitul lui 2023 să avem o variantă generală care să intre în procesul de validare. De acolo să depindă de  instituţiile avizatoare. PUG-ul trebuie să ia vreo 30 de avize de la Apele Române, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, toate instituţiile care sunt, aeronautice, cadastru”, a precizat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.