Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că a depus, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), 26 de cereri de finanţare, cu o valoare de finanţare nerambursabilă de peste 650 de milioane de lei, pentru consolidare seismică, prin fonduri naţionale. El precizează că, dacă vor fi aprobate, vor putea consolida imobile din zona centrală, construite în perioada interbelică, precum cele de pe Mendeleev 17, colţ cu Piaţa Amzei 15, Magheru 27, Alexandru Beldiman 1, Carol I 63, Victoriei 101, corp A şi B, Schitu Măgureanu 1 şi 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am depus, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), 26 de cereri de finanţare (22 pentru clădiri rezidenţiale şi 4 pentru clădiri publice) cu o valoare de finanţare nerambursabilă de peste 650 de milioane de lei. Proiectele sunt pentru consolidare seismică, prin fonduri naţionale”, anunţă primarul Capitalei.

Nicuşor Dan afirmă că, ”dacă vor fi aprobate, vor putea consolida imobile din zona centrală, construite în perioada interbelică, precum cele de pe Mendeleev 17, colţ cu Piaţa Amzei 15, Magheru 27, Alexandru Beldiman 1, Carol I 63, Victoriei 101, corp A şi B, Schitu Măgureanu 1 şi 3”.

Lista completă cu imobilele pentru care am depus cereri de finanţare poate fi vizualizată https://amccrs-pmb.ro/2023/02/programul-national-de-consolidare-a-cladirilor-cu-risc-seismic-pnccrs/.

”Perioada de depunere a proiectelor pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (PNCCRS) din fonduri naţionale în baza Legii 212/2022 s-a încheiat”, precizează edilul.

Nicuşor Dan menţionează că, la nivel naţional, s-au depus în platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei 366 de cereri (132 cereri pentru clădiri rezidenţiale şi 234 pentru clădiri publice) în valoare de 5,7 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.