Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Primăria dispune de finanţare pentru modernizarea tuturor liniilor de tramvai care au nevoie de astfel de lucrări, pentru unele fiind vorba despre finanţare din fonduri europene, în timp ce pentru altele se vor folosi bani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Edilul insistă că tramvaiul ca mijloc de transport trebuie modernizat, având în vedere reţeaua extinsă de linii din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Insist să spun că traficul din Bucureşti vine dintr-o dezvoltare urbană haotică pe care Bucureştiul a avut-o în ultimii 20 de ani. Nu trebuie niciodată să uităm lucrul ăsta. Adică atâta timp cât 20 de ani am permis să se arunce blocuri peste tot, fără nicio noimă, fără nicio grădiniţă, fără nicio şcoală, în mod evident acest tip de dezvoltare va genera trafic care nu poate fi, nu există o baghetă magică să facem un pod aici, un tramvai acolo şi tot traficul, ăsta generat dispare. Despre ce putem să facem cu traficul nu există decât o soluţie pe care oraşele occidentale au luat-o acum 40-50 de ani, şi anume să încurajăm oamenii să folosească transportul în comun”, a afirmat Nicuşor Dan la TVR Info, joi seară.
 
El a arătat că şi Bucureştiul trebuie să dezvolte transportul în comun, astfel încât acesta să ofere unele avantaje călătorilor. În acest sens, edilul a spus că s-au luat măsuri precum reînnoirea flotei de tramvaie, externalizarea serviciilor de curăţenie în mijloacele de transport în comun, controlul asupra programului, implementarea biletului şi abonamentului unic pentru mijloacele de transport de suprafaţă şi metrou.
 
”O măsură care eu sunt bucuros că nu e atât de nepopulară cum mă aşteptam să fie, cea a dungilor albastre care transformă locurile de parcare gratuite în locuri de parcare plătite de asemenea ajută, pentru că stimulează oamenii să folosească transportul în comun, pe de o parte. (...) Insist pe tramvai, pentru că tramvaiul are capacitate de transport, noi avem o oportunitate, reţeaua relativ extinsă a Bucureştiului şi avem deja contracte semnate pentru modernizarea acelor linii care nu sunt modernizate şi avem finanţare europeană completată cu finanţare de la BEI pentru această modernizare”, a adăugat edilul.
 
În ceea ce priveşte modernizarea sistemului de semaforizare, primarul a explicat că procedura este blocată în justiţie, fiind contestată de o firmă care a participat la procedura de achiziţie. El a arătat că ”a fost un lanţ de erori” care a dus la termenul de un an de întârziere în ceea ce priveşte atribuirea contractului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.