Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţă că avariile în urma cărora aproximativ 10% dintre blocurile din Capitală nu au agent termic sau primesc apă caldă sub parametri vor fi remediate, conform previziunilor joi seară, la ora 23, iar reluarea furnizării se va face, în parametri, vineri după-amiază, dacă nu apar noi avarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Noi avem vreme rece de şapte-opt zile. Weekendul a fost foarte bine, a fost practic aproape sută la sută (furnizare de căldură - n.r.). A fost o avarie la începutul săptămânii şi a fost o avarie la mijloc, adică ieri dimineaţă. Cea de la începutul săptămânii a fost remediată, a fost o reţea magistrală, am avut 40% apartamente afectate în prima fază. Acum este o avarie care se va repara în cursul acestei seri, ora 23 este ora la care ni s-a promis că se remediază, urmând ca mâine, până la amiază, să se încarce treptat apa caldă, pentru că având reţeaua asta în care multe porţiuni sunt vulnerabile nu poţi să vii cu presiune mare de la început. Cam asta este situaţia. Deci mâine, la amiază, o să fie, dacă nu se întâmplă vreo altă avarie, mâine la amiază o să fie bine”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la TVR Info.
 
El a explicat că aproximativ 10% dintre apartamentele din Capitală sunt afectate de avarie, unele dintre acestea având ”furnizare sub parametri”, iar altele neavând deloc apă caldă.
 
Nicuşor Dan a afirmat că ”avariile sunt inevitabile”, având în vedere vechimea sistemului de termoficare, însă a susţinut că important e ca intervenţiile să fie cât mai puţine şi făcute ”în timp util”.
 
Conform lui Nicuşor Dan, din aproximativ o mie de kilometri cât are reţeaua de termoficare, 150 sunt mai noi de 10 ani, alţi 50 sunt mai noi de 20 de ani, alţi 50 de kilometri de reţea sunt mai noi de 30 de ani. Edilul a catalogat drept ”jale” restul kilometrilor din reţeaua de termoficare a oraşului.
 
El a explicat că intervenţiile pentru reparaţii făcute în mandatul său s-au realizat în mod special acolo unde se produceau frecvent avarii, însă a spus că ”asta nu înseamnă că în alte zone nu există risc”. 
 
”Eu cred că o să fie mai bine. Până când sistemul se calibrează, apare tipul acesta de avarii, eu sunt optimist că o să fie mai bine. Iarna trecută, în februarie, când a fost luna cea mai friguroasă, a fost chiar foarte bine în Bucureşti”, a adăugat Nicuşor Dan.
 
Întrebat dacă lucrările de reparaţii la sistemul de termoficare sunt în grafic, edilul a explicat că a promis în campania electorală repararea a 50 de kilometri de reţea principală pe an, iar anul acesta se apropie de acest obiectiv. 
 
El a arătat că în anii 2021 şi 2022 nu s-a atins obiectivul de 50 de kilometri reabilitaţi pe an pentru că nu au existat contracte atribuite pentru realizarea lucrărilor de reparaţii, dar pentru că unele firme refuzau să participe la licitaţii, pentru că ”nu aveau încredere” în primărie că îşi respectă obligaţiile contractuale.
 
Dan a afirmat că Bucureştiul nu a pierdut bani europeni pentru realizarea lucrărilor de reparaţii la reţeaua de termoficare, el spunând că este de aşteptat ca în următorii patru ani să fie reabilitaţi, din fonduri europene, 200 de kilometri de reţea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.