Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, i-a asigurat miercuri pe profesorii bucureşteni că Primăria Capitalei este în continuare alături de ei şi de procesul de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Felicit toţi profesorii din Bucureşti şi din România de Ziua Internaţională a Educaţiei şi doresc şcolii româneşti să primească resurse superioare pentru a face educaţie cât mai bună. Asigur profesorii bucureşteni că Primăria Capitalei este în continuare alături de ei şi de procesul de învăţământ prin programele derulate de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive – PROEDUS”, a scris primarul într-un mesaj cu ocazia Zilei Educaţiei. 
 
Primarul a făcut referire la ”proiectul „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual Bucureşti-Ilfov – Drumul tău spre reuşită!”, creat pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi pentru mai buna conexiune dintre sistemul educaţional şi piaţa muncii sau programul de consiliere şi orientare în carieră „Vocaţia ta”, care va pregăti integrarea socio-profesională a elevilor de gimnaziu şi liceu”. 
 
”Desfăşurăm de asemenea programe complementare actului educaţional din şcoli, cum ar fi „Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean”, care promovează participarea culturală a copiilor sau programul de turism educaţional şi cultural „Bucureşti pentru Copii”, care oferă preşcolarilor şi elevilor de şcoală generală posibilitatea de a vizita repere emblematice din oraşul nostru. Susţinem în acelaşi timp implicarea civică a elevilor prin programul „Voluntar Proedus 2.0”, cu ajutorul căruia elevii pot face stagii de formare, cursuri, activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor şi pasiunilor personale, în timp ce apelul de proiecte „Civitas 2.0 – Sport Şcolar” va ajuta şcolile şi liceele bucureştene care au infrastructură sportivă să promoveze sportul printre elevi, iar campania „Împreună învăţăm despre animale”, care se va derula împreună cu ASPA, le va oferi informaţii interesante copiilor din ciclul primar despre viaţa animalelor”, spune Nicuşor Dan. 
 
”Succes tuturor profesorilor în activitatea didactică şi succes şcolii în efortul de a pregăti mai bine copiii!”, mai afirmă el în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.