Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat, marţi, Parcul Natural Văcăreşti şi a anunţat că va fi semnat un protocol de colaborare cu mai multe instituţii şi entităţi pentru gestionarea potrivită a acestei zone. De asemenea, primarul anunţă că vor fi scoase la concurs postul de director al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, dar şi posturi de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost astăzi într-o vizită de lucru în Parcul Natural Văcăreşti, alături de Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei SUA în România, David Muniz, consilierul prezidenţial Alexandra Bocşe şi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Sunt deja în curs de implementare câteva etape importante necesare pentru a înainta în acest proiect: planul de management al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, regulamentul de funcţionare, precum şi două studii de specialitate, hidrogeologic şi geologic. De asemenea, a fost lansat pe SEAP un Concurs Internaţional de Soluţii, iniţiat de Primăria Sector 4, în colaborare cu Primăria Capitalei şi Administraţia Parcul Natural Văcăreşti”, a scris, marţi, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Primarul general afirmă că, pentru o administrare cât mai eficientă a Deltei Văcăreşti, vrea să dezvolte un parteneriat între Primăria Capitalei, prin Administraţia special creată, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi Primăria Sectorului 4.  

”Vom semna un protocol de colaborare cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, care militează de foarte mulţi ani pentru ca această oază de verdeaţă din mijlocul Bucureştiului să devină arie naturală protejată şi să fie întreţinută aşa cum este firesc. Foarte important, Primăria Municipiului Bucureşti va scoate la concurs postul de director al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, dar şi posturi de specialitate, biologi şi rangeri”, a mai scris primarul.  

Acesta a precizat că va anunţa atunci când vor fi deschise înscrierile pentru candidaţi. 

”Fac un apel către cei interesaţi să se înscrie la aceste concursuri. Este nevoie de oameni care să îngrijească acest loc, de specialişti care ştiu exact ce e de făcut pentru a proteja această zonă de referinţă pentru spaţiul verde urban al Capitalei. Îi mulţumesc pentru prezenţă Însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, care a explicat atât de bine ce simbolizează Delta Văcăreşti, un simbol al renaşterii în Bucureşti”, a mai scris primarul general.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.