Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, organizarea unei licitaţii pentru înlocuirea a 260 de kilometri de reţea de termoficare, din care 60 de kilometri cu fonduri proprii - circa 90 de milioane de euro, iar restul din fonduri europene - 300 de milioane de euro. "(...) vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii şi mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să vă anunţ că începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a reţelei de termoficare, e vorba de 60 de kilometri de reţea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, şi de 200 de kilometri de reţea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum uriaş de lucrări, vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii şi mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil şi europeană, pentru că licitaţia va fi internaţională", a declarat, luni, Nicuşor Dan.

El a anunţat că se va schimba modul de lucru, în sensul că se vor face plăţile la timp şi în schimb li se va cere constructorilor să respecte strict graficele de execuţie.

"Vom face o mare licitaţie în cursul lunii februarie şi vă anunţ că vom începe în mod transparent discuţiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini astfel încât să nu fim în situaţia în care să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute", a explicat primarul general al Capitalei.

El a afirmat că marţi, de la ora 16.00 va avea loc o primă discuţie cu constructorii, la care au fost chemate şi au confirmat participarea opt mari firme de construcţii, a doua discuţie fiind programată în 26 ianuarie, de la aceeaşi oră. De asemenea, Nicuşor Dan a spus că discuţiile sunt deschise tuturor firmelor "serioase".

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.