Primarul general în funcţie Nicuşor Dan a declarat că în discuţiile pe care le-a avut cu ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a primit promisiunea cu privire la sprijin pentru a crea un oraş inteligent, „în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe”. El a adăugat că i-a adresat o invitaţie diplomatului american de a vizita Primăria Capitalei în viitorul apropiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bucureştiul are potenţialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural şi am vorbit în discuţia pe care am avut despre deschiderea Bucureştiului către marile investiţii. Bucureştiul trebuie să înceapă, de asemenea, cu a pune bazele unei competiţii economice în interiorul Bucureştiului şi acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă o competiţie corectă pe piaţa din Bucureşti. Am vorbit despre un ajutor şi de un transfer de tehnologie, şi am primit promisiunea şi sprijinul de la domnul ambasador, în ceea ce înseamnă oraş inteligent, în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe”, a afirmat Nicuşor Dan luni, la finalul discuţiilor cu ambasadorul SUA în România.

Acesta a mai spus că au fost şi discuţii privind problema traficului de persoane şi l-a asigurat pe ambasadorul Adrian Zuckerman de sprijinul municipalităţii. 

„Am vorbit, aşa cum a spus domnul ambasador, de problema traficului de fiinţe umane şi am asigurat ambasadorul de suportul municipalităţii pentru centre de cazare pentru victimele traficului de fiinţe umane, pentru consilierea acestor persoane. Nu în ultimul rând, vrem ca această relaţie să continue şi am transmis domnului ambasador invitaţia de a vizita în viitorul apropiat Primăria Capitalei”, a conchis Dan. 

Ambasadorul SUA în România a avut discuţii, luni la sediul ambasadei, cu premierul Ludovic Orban şi cu primarul general în funcţie Nicuşor Dan. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.