Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, de la preluarea mandatului său, au fost reabilitaţi 15 kilometri din reţeaua principală de termoficare a Capitalei, mai fiind de reabilitat peste 900 de kilometri de reţea principală. Dan anunţă că administraţia a realizat pe timpul verii reviziile pe reţea, însă nu sunt excluse avariile. "Iarna asta va fi puţin mai bine decât iarna trecută. (...) Asta nu înseamnă că această reţea, care are 50 de ani, nu o să crape iarna asta, din păcate", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În ultimele 11 luni, de la schimbarea primarului general, 15 kilometri din reţeaua principală de termoficare a Capitalei au fost reabilitaţi, acestora adăugându-se alţi kilometri din reţeaua secundară, conform datelor prezentate de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. 
 
"E nevoie de (reabilitare pe - n.r.) toată reţeaua de o mie de kilometri, minus să spunem, 50-60 care s-au făcut în ultimii 10 ani. Din cauza acestor proceduri pe care trebuie să le urmăm în administraţia publică poţi doar să începi azi, ca să faci peste un an, un an şi jumătate, doi. Ce am reuşit noi să facem a fost pe de o parte să semnăm acel contract cu Comisia Europeană pentru 210 kilometri, 300 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că, începând din primăvară, avem front larg de lucru pentru a schimba 210 kilometri”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la TVR. 
 
Edilul a dat asigurări că au fost făcute la timp, pe perioada verii, toate reviziile pe reţeaua de termoficare, atât pe reţeaua de producţie, cât şi în ceea ce priveşte reparaţiile avariilor.
 
"Iarna asta va fi puţin mai bine decât iarna trecută. (...) Asta nu înseamnă că această reţea, care are 50 de ani, nu o să crape iarna asta, din păcate. O să crape şi atunci când o să crape locuitorul nu o să aibă apă caldă, căldură o zi-o zi şi jumătate, cât durează reparaţia", a susţinut Nicuşor Dan. 
 
Întrebat dacă există riscul de avarii majore, edilul a răspuns: "Când ai o instalaţie şi de producţie şi de transport care are 50 de ani, nu poţi să prevezi niciodată ce se poate întâmpla".
 
El a adăugat că la sfârşitul mandatului său o să fie "mult, mult mai bine" în ceea ce priveşte termoficarea Capitalei, el explicând că este optimist în ceea ce priveşte reunirea Termoenergetica cu ELCEN şi în privinţa accesării de bani europeni pentru producţia şi transportul agentului termic.
 
În ceea ce priveşte subvenţia pe care Primăria o plăteşte pentru agentul termic, edilul a susţinut că în prezent administraţia locală plăteşte o subvenţie de 330-350 de lei pentru o gigacalorie, reprezentând două treimi din preţ, iar o eventuală majorare a subvenţiei ar fi între 60-80 de lei. Primarul a menţionat că aşteaptă pentru a vedea dacă Guvernul va decide acordarea de subvenţii şi în ce cuantum pentru agent termic, iarna aceasta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.