Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că se caută soluţii pentru proprietarii de locuinţe din zece clădiri rezidenţiale la care fosta Companie Municipală pentru Consolidări a făcut lucrări, dar nu le-a terminat şi nu a predat actele, astfel încât aceştia nu se pot întoarce în apartamente. El susţine că nu există documente justificative pentru plata lucrărilor, ”pentru că aşa înţelegea să facă administraţie fostul primar, Gabriela Firea”, şi propune realizarea unei expertize tehnice pentru a se stabili ce s-a făcut şi ce mai trebuie realizat la aceste clădiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De doi ani şi jumătate, fosta Companie Municipală pentru Consolidări (CMC), aflată în procedură de faliment, refuză să predea AMCCRS actele pentru lucrările executate şi neterminate la 10 clădiri rezidenţiale. Din acest motiv, proprietarii imobilelor, mutaţi în locuinţe de necesitate în urmă cu doi ani, nu pot intra în posesia locuinţelor. Motivul invocat de fosta Companie este că nu au fost plătite lucrările executate. În realitate, nu există documente justificative pentru plata acestor lucrări. De ce? Pentru că aşa înţelegea să facă administraţie fostul primar, Gabriela Firea: fără acte sau cu acte întocmite ulterior derulării contractului”, a susţinut Nicuşor Dan, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, pentru a debloca această situaţie, a discutat, miercuri, cu lichidatorul judiciar al CMC, cu asociaţiile de proprietari şi cu directorul AMCCRS.

”Am propus să facem o expertiza tehnică de calitate în urma căreia să identificăm ce s-a făcut şi ce mai e de lucrat la aceste clădiri. Luni va avea loc o nouă şedinţă de lucru pentru a stabili concret următoarele etape tehnice”, a menţionat primarul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.