Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, sâmbătă, că a început a doua ediţie a programului ”Vocaţia Ta”, prin care elevii de gimnaziu şi liceu pot beneficia de servicii gratuite de consiliere şi orientare şcolară şi în carieră. ”Consider extrem de utile asemenea programe pentru că îi ajută pe tineri să-şi identifice punctele forte, îi învaţă să nu-şi ignore talentele şi îi sprijină să aleagă înţelept cel mai porivit drum profesional”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Venim în întâmpinarea elevilor de gimnaziu şi a liceenilor cu servicii gratuite de consiliere şi orientare şcolară şi în carieră. Astăzi a început cea de a doua ediţie a programului «Vocaţia Ta», care oferă astfel de servicii personalizate, adaptate nevoilor fiecărui tânăr. Consider extrem de utile asemenea programe pentru că îi ajută pe tineri să-şi identifice punctele forte, îi învaţă să nu-şi ignore talentele şi îi sprijină să aleagă înţelept cel mai porivit drum profesional”, a arătat, sâmbătă, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Potrivit primarului, elevii şi liceenii înscrişi în program vor beneficia de consilierea unor specialişti din cele mai diverse domenii – de la sănătate şi arhitectură, până la muzică şi antreprenoriat, se vor întâlni cu psihologi şi psihoterapeuţi şi vor participa la evenimente cu speakeri naţionali şi internaţionali care vor împărtăşi din experienţa lor.

Totodată, în program sunt incluse vizite la operatori economici şi un târg de meserii şi oferte educaţionale.

”Vocaţia Ta” este o iniţiativă a Primăriei Capitalei, prin PROEDUS, sub coordonarea Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism.

Programul se derulează până pe 25 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.