Deputatul Nicuşor Dan a fost dat afară miercuri de la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după ce a cerut să ia cuvântul pe tema proiectului de hotărâre privind transmiterea în administrarea Administraţiei Străzilor Sector 1 şi a RATB a obiectivului de investiţii „străpungere Buzeşti – Berzei”. Nicuşor Dan spune că proiectul nu a avut proces verbal de recepţie, în timp ce Primăria Capitalei afirmă contrariul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când Nicuşor Dan a cerut să ia cuvântul pe acest proiect, preşedintele de şedinţă, Orlando Culea, a spus că este împotriva regulamentului Consiliului şi că pot lua cuvântul consilierii USR. Deputatul a insistat să vorbească, astfel că preşedintele de şedinţă a cerut ca Nicuşor Dan să fie scos din sală.

Nicuşor Dan a fost însoţit de poliţiştii locali până la ieşirea din sediul primăriei.

Deputatul a declarat ca va face plângere penală împotriva preşedintelui de şedinţă, motivând că legea îi permite în calitate de deputat să participe la şedinţe şi să ia cuvântul.

„Senatorii şi deputaţii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu şi să spună ce doresc. Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură şi am vrut să iau cuvântul, aşa cum legea îmi permite. Preşedintele de şedinţă spune că regulamentul CGMB este mai important decât legea, ceea ce este o aberaţie juridică”, a spus Nicuşor Dan, precizând că va face plângere penală împotriva lui Orlando Culea..

Deputatul a spus că bulevardul Berzei – Buzeşti nu ar avea procesul verbal de recepţie.

„Printr-un proiect de pe ordinea de zi se transferă de la PMB către Adminstraţia Străzilor o lucrare care nu a fost niciodată recepţionată de primărie, tocmai pentru că există o serie de neregularităţi, nu există un proces verbal de recepţie. Ca să existe un proces verbal de recepţie, trebuie să vină Inspectoratul de Stat în Construcţii să constate că totul este conform cu autorizaţia”, a spus Nicuşor Dan.

Primăria Capitalei afirmă, însă, contrariul, spunând că bulevardul are un proces verbal de recepţie. Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că dă informaţii false.

„Un om politic bine intenţionat, care doreşte cu adevărat să îmbunătăţeasca viaţa alegătorilor săi ar trebui să se documenteze şi să-şi canalizeze energia în proiecte reale, cu soluţii autentice şi nu să persiste în greşeală, acuzând oponenţii politici de fapte sau nerealizări imaginare”, susţine Firea.

Municipalitatea spune că  în noiembrie 2016 a fos încheiat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, iar în 3 martie 2017 Comisia de recepţie a propus admiterea recepţiei fără obiecţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.