Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat finalizarea a 11 din cei 13 kilometri ai unui tronson de magistrală de termoficare în zona Ferentari, precizând că aceasta alimentează 16 puncte termice, aproximativ 10.000 de apartamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a fost prezent, marţi, în zona Ferentari, unde un nou tronson de magistrală de termoficare care a fost reabilitat de Compania Energetica urmează să fie pus în funcţiune. 
“Bucata de reţea Ferentari – 13 kilometri am început-o în mai 2021. Se face probă de presiune pentru 1500 de metri din care 1200 reţea magistrală, 300 de metri racorduri, reţeaua principală diametrul de 600.  În momentul de faţă suntem la 11 din 13 kilometri aici şi până la undeva la 15 aprilie o să terminăm lucrarea asta. Pe tot timpul ăsta oamenii au avut căldură şi apă caldă pentru că au fost provizorate, iar pentru magistrală suntem între două CET-uri şi dacă s-a oprit în mijloc, s-a alimentat de pe o parte dintr-un CET, de pe partea cealaltă, din alt CET. Această bucată de 13 kilometri alimentează 16 puncte termice, cam 10.000 de apartamente. Oamenii simt îmbunătăţirea”, a explicat primarul Capitalei. 
El a adăugat că în 2022 a fost reabilitată reţeaua de termoficare pe o distanţă între 20 şi 30 de kilometri, menţionând că este mai mult decât s-a întâmplat în mandatul precendent, când erau reabilitate pe 5, 7 sau 8 kilometri. 
Nicuşor Dan a fost întrebat ce planuri are cu termoficarea în 2023. 
“În 2023, o să continuăm aceste lucrări. Aceasta de aici, mai sunt doi kilometri, o terminăm undeva în aprilie 2023. Mai sunt cele două de aproximativ 10 kilometri, cei de la lângă Orăşelul Copiilor, Şoseaua Olteniţei şi cel din Pantelimon vor fi terminate. Va mai progresa, nu o să fie terminat în 2023, dar va progresa cel din zona Pieţei Victoriei, adică cel care pleacă de la Piaţa Amzei, merge până în Mihalache. Şi în afară de acestea patru mari, proiectul pe POIM - 210 kilometri e împărţit în cinci loturi şi fiecare dintre ele va avea o lucrare mare, de 7 - 8 kilometri”, a explicat primarul Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.