Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregăteşte documentaţiile pentru a obţine finanţare europeană şi în etapa a doua a PNRR, pentru 19 proiecte de consolidare seismică şi renovare energetică a clădirilor cu risc seismic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregăteşte documentaţiile necesare astfel încât să poată obţine finanţare europeană şi în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică şi renovare energetică a clădirilor cu risc seismic, anunţă primarul Capitalei. 
 
Nicuşor Dan afirmă că, din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidenţiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală şi culturală: Casa Suţu - Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) şi Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.   
 
De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR şi a răspuns la 8 solicitări de clarificări (din 9) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent. 
 
Primarul mai spune că, concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidenţiale şi 3 clădiri publice) şi  continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare).
 
”Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate. Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureştiului, o parte din acestea având deja autorizaţiile de construire obţinute”, mai spune Nicuşor Dan în postare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.