Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a făcut, sâmbătă, o vizită la Constanţa pentru a vedea stadiul lucrărilor de instalare a Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament. Acesta a afirmat că lucrările sunt în grafic, iar facilitatea va fi operaţionalizată în scurt timp. Spitalul mobil va avea în total 155 de paturi, dintre care 55 de paturi pentru tratamentul pacienţilor cu forme moderate, şase fiind cu aparatură ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost astazi să văd stadiul lucrarilor Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament din Constanţa. Am discutat cu personalul care coordonează activitatea despre modul in care se desfăşoară, problemele întâmpinate şi modalităţile prin care pot să îi sprijin. Instalarea facilităţii se desfăşoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat şi procesul de operaţionalizare medicală. Vreau să mulţumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilităţi medicale. Este în continuare nevoie de efort susţinut si de implicare. Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii şi personalul auxiliar din Constanţa, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea în cazul unui număr mare de infectaţi cu noul tip de coronavirus”, a scris Nicolae Ciucă, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, din cele 155 de paturi ale facilităţii medicale, Sectia de tratament pentru pacienţi infectaţi cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziţie 55 paturi, din care şase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave si modul de triaj şi de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, care vor fi plasaţi în carantină.

”Este foarte important să întelegem cu toţii că este un efort comun şi vreau să multumesc, şi pe aceasta cale, autorităţilor centrale şi locale pentru sprijinul acordat”, a mai scris ciucă.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a achiziţionat, din Olanda, un spital modular de izolare şi tratament, care este amplasat la Constanţa.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.