Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că sărbătoarea Hanuca reprezintă pentru comunităţile evreieşti lumină şi biruinţă. „Hanuca ne aminteşte că speranţa şi credinţa ne fac mai puternici”, a adăugat şeful Guvernului la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuca care a avut loc, duminică, la Opera Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu prilejul Sărbătorii Hanuca, doresc să transmit urările mele sincere de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţii evreieşti din România. Sărbătoarea Hanuca reprezintă pentru comunităţile evreieşti lumină şi biruinţă, Hanuca ne aminteşte că speranţa şi credinţa ne fac mai puternici. Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Opera Naţională Bucureşti, instituţie simbol a culturii româneşti, care de-a lungul timpului a reunit artişti şi public deopotrivă, de naţionalităţi, credinţe şi religii diferite”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai spus că „aprinderea lumânărilor Menorei ne aduce împreună pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună”.

„În această seară, Opera Naţională Bucureşti ne găzduieşte sub aceeaşi cupolă, la invitaţia Excelenţei Sale domnul ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii şi culturi, dialogul şi respectul. Aprinderea lumânărilor Menorei ne aduce împreună pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unităţii în diversitate, pentru noi şi generaţiile ce vor urma. Hag  Hanuka Sameah!”, a conchis premierul. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.