Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi, la evenimentul dedicat împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional, că Armata, alături de Biserică, reprezintă cei doi stâlpi de bază ai naţiunii. El a mai spus că pentru militarii, Muzeul Militar Regele Ferdinand I este ca o biserică, pentru că intrăm acolo şi putem să simţim spiritul ostaşului român, putem să simţim dovada lui de sacrificiu în toate momentele importante când a fost chemat să se sacrifice pentru ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Armata, alături de Biserică, reprezintă cei doi stâlpi de bază ai naţiunii. Faptul că prin această emisiune numismatică, Banca Naţională este încă o dată alături de instituţia militară, reprezintă nu doar un moment de atracţie pentru colecţionari ci este un moment de recunoaştere a legăturii dintre instituţiile statului român şi Banca Naţională, care, trebuie să recunoaştem, este o instituţie care a a avut un aport deosebit în tot ceea ce a însemnat evoluţia statului român”, a spus Nicolae Ciucă în discurs.

Preşedintele Senatului a precizat: ”Pentru militarii, Muzeul Militar Regele Ferdinand I este ca o biserică, pentru că intrăm acolo şi putem să simţim spiritul ostaşului român, putem să simţim dovada lui de sacrificiu în toate momentele importante când a fost chemat să se sacrifice pentru ţară, putem să vedem evoluţia Armatei române, a dotării, a culturii militare şi totodată putem, atunci când suntem acolo, să ne şi rugăm pentru cei care sub drapel s-au sacrificat pentru ţară”.

”Doresc să îi felicit pe toţi cei care s-au implicat în pregătirea în organizarea şi găzduirea acestui eveniment, sunt aici reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, Şeful Statului Major al Apărării conducerea Muzeului militar national Ferdinand I şi doresc să le mulţumesc pentru modul în care au reuşit să păstreze, să gestioneze şi să dezvolte muzeul militar, să-i ţină porţile deschise şi să atragă interesul, nu doar a celor care poartă uniformă ci a tuturor celor care sunt interesaţi de istoria poporului român, pentru că acolo este şi istoria poporului român dar şi istoria artei militare”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Liderul liberal şi-a exprimat convingerea că ”în aceşti 100 de ani au reuşit să creeze o coerenţă pentru tot ceea ce înseamnă pasiunea pentru istorie în general şi pentru istorie militară, în mod special”. ”Încă o dată, domnule guvernator, vă mulţumesc în nume personal, vă felicit pentru această nouă emisiune numismatică şi sunt convins că ea va face interesul atât al colecţionarilor cât şi a celor care iubesc istoria şi iubesc Armata română. Vă mulţumesc şi vă doresc să avem timp peste 25 de ani, peste 50 de ani, să asistăm la aceleaşi evenimente”, a spus Ciucă în finalul discursului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.